Известие

Collapse
No announcement yet.

скъсан ангренажен ремък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• скъсан ангренажен ремък

Задравейте, карам алфа 33 1.7 IE 8V от 5 години но преди 2 дена както я карах започна да работи на 2 цилиндара. След обстоен преглед на свещи и така на татък се оказа че левия ангренажен ремък се е скъсал.
    Колата не е давала никакви дефекти за тези пет години, освен смяна на втулките на стартера.
    Та запитването към някой вещ по алфите имат ли защита и ако нямат какво следва.
    Питах в един магазин за клапани но се оказа, че не продавали клапаните два по два, продавали ги комплект четири по четири.
    Имали някой клапони втора употреба.
    Четох за Лисан че имал всичко но съм на триста километра от София, а и незнам как да се свържа с него.
    Аз съм от гр. Любимец на 50 километра от гр. Хасково.
    ALFA ROMEO 33 1.7 IE с климатикsigpic

След такъв проблем според мен първо трябва да се свали главата и да се провери обстойно всичко Твоята Алфа няма защита ако се скъса ангренажен ремък и резултатът може да е такъв:
    1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
    и делта

Comment

Не ми излезе снимката на едно бутало ударило клапаните (на Alfasud) но мисълта ми беше, че може да има поражения и по буталата Ако си бил късметлия може и само ремък да се наложи да купиш Кажи отворил ли си мотора и какво търсиш, за да те насочим
      1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
      и делта

Comment

не съм отворил двигателя още, майстора който намерих дойде запалия, слуша и каза утре даму я закарам в сервиза да я отвори.
        Посъветва ме да търсе клапани, кумички за тях, ремъци, гарнитури.
        Ремъците, гарнитурите гумичките за клапаните съм ги купил, остава давидя утре вътре какви са пораженията.
        ALFA ROMEO 33 1.7 IE с климатикsigpic

Comment

Колега - търси Лисан от форума.
          А и други колеги може да ти помогнат.
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от terfenliata
            не съм отворил двигателя още, майстора който намерих дойде запалия, слуша и каза утре даму я закарам в сервиза да я отвори.
            Посъветва ме да търсе клапани, кумички за тях, ремъци, гарнитури.
            Ремъците, гарнитурите гумичките за клапаните съм ги купил, остава давидя утре вътре какви са пораженията.
            Тази кола и 2-3 оборота да направи със скъсан ремък и огъва клапани, така че 100% ти трябват 2 всмукателни и 2 изпускателни! Но бих те посъветвал да си ревизираш и опъващата ролка! Много често като задере лагера и, и от триенето се къса ремъка! Успех!
            Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Working...
            X